We bieden je afwisselend en zelfstandig werk. Je neemt deel aan een intern opleidingstraject op het station zelf en bijvoorbeeld ook via de Shell Academy. Je kunt gastheer of gastvrouw zijn bij een groot tankstation langs de snelweg of juist bij een kleiner station in de bebouwde kom.

Dieuwie, Gastvrouw

Bij Snelwegstation Hanenberg
Dieuwie at shell deli2go counter

Gastvrouw Dieuwie (23) vertelt over haar werkzaamheden bij een Shell-station in de buurt van Heesch.

“Ik werk op een vrij groot station aan de A59. We krijgen hele verschillende gasten: van motorclubs tot vertegenwoordigers in pak. Ik heb hiervoor ook wel in een bakkerij in het dorp gewerkt. Gek genoeg maken gasten hier vaker een praatje. Mensen komen echt even buurten. Heel gezellig is dat.

We zijn een hecht team. Ik heb hier echte vriendschappen opgebouwd. We doen ook leuke dingen samen, laatst nog hadden we een uitje naar zo’n Escape Room. Vaak organiseren we dat gewoon zelf.

Ik draai meestal ochtenddiensten. Eerst achter de kassa en daarna heb ik schoonmaakdienst. Ik kijk dan meteen naar de veiligheid: hangen de slangen goed, liggen de putten recht? Als het nodig is, werk ik ook weleens in de deli2go-bakkerij.

We hebben hele leuke gasten. In de ochtend komen hier veel bouwvakkers. Dat zijn echte ochtendmensen. Altijd vrolijk. Ik ga er meestal even bij staan. Natuurlijk heb ik ook weleens een moeilijk gesprek met een gast. Maar je leert hoe je daar mee kan omgaan. Deels door ervaring op te bouwen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en opleidingen aan de Shell Academy. Die zijn heel leerzaam en relevant voor de functie. Tijdens een gastvrijheidstraining leerde ik bijvoorbeeld over lichaamshoudingen. Ik kan nu sneller zien wanneer iemand geïrriteerd raakt en ik kan er beter op inspelen. Door een kopje koffie aan te bieden bijvoorbeeld. Het is leuk om net even iets extra’s voor een gast te doen. Dat gaat eigenlijk vanzelf.”

Will, Assistent-manager

Bij Een Shell-station Binnen De Bebouwde Kom Van Woerden
Shell employee selling goods at Shell Store

Will (50) is naast gastvrouw ook assistent-manager. Ze is mondig en vertelt uitgebreid over aanpoten en mensenkennis.

“Ik begin vaak al om zes uur ’s ochtends. De bakkerij en het winkelgedeelte moeten open. De bloemen naar buiten. Het is best aanpoten hoor. Maar daar hou ik wel van. Als assistent-manager heb ik ook administratieve taken. Ik doe bestellingen en ben medeverantwoordelijk voor het opleiden van personeel. En we bedenken geregeld acties. Toen het station eind 2011 geopend werd, hadden we een goede openingsactie. We moesten zelfs het verkeer regelen, zo druk was het.

Ik heb het heel erg leuk. We hebben een team van veertien mensen en kunnen echt op elkaar bouwen. En het tankstation is prachtig. Ik heb nog nooit op zo’n mooi station gewerkt. Echt waar, je zou eens moeten komen kijken.

Ook met de gasten is het gezellig. Je ontmoet de leukste mensen. Je moet wel mensenkennis hebben, maar dat leer je. Bij sommige mensen moet je eerst respect verdienen. Dat doe je door jezelf te zijn: vriendelijk en menselijk. Door het klantcontact ben ik gegroeid als mens. Je leert andere culturen kennen, krijgt een bredere blik. Het is zo leuk.

Gasten helpen staat op de eerste plaats. Iedere ochtend komt een van onze vaste gasten een krantje halen. Die leg ik dan alvast voor hem klaar. Gasten komen terug voor jou, omdat je vrolijk bent of omdat je naar ze luistert. “’Ik vind het leuk om bij jou te tanken, wanneer gasten dat zeggen ben ik tevreden.”

Wat ga je doen?

 • Je ontvangt onze gasten op een vriendelijke en proactieve wijze en je helpt aan de kassa.
 • Je zorgt voor een schoon en opgeruimd station - zowel binnen als buiten.
 • Je helpt met het inrichten, presenteren en bijhouden van de Shell Shop.
 • Je werkt volgens voorgeschreven (veiligheids)procedures en richtlijnen.
 • Afhankelijk van de grootte van het Shell-station werk je samen in teamverband of ben je zelfstandig verantwoordelijk voor een station.

Wie zoeken wij?

 • Werkervaring: enige ervaring in de horeca is een voordeel.
 • Taal: Je spreekt vloeiend Nederlands. Engels is ook handig voor onze buitenlandse gasten.
 • Gastvrijheid zit in je bloed. Je voelt aan wat onze gasten willen en doet meer dan ze verwachten. Je vindt het een sport onze gasten blijer de deur uit te laten gaan dan ze kwamen.
 • Je bent stressbestendig. Dagelijks verwelkomen we duizenden gasten. Tijdens de spitsuren in de ochtend en middag kan het best druk zijn. Deze drukte en afwisseling geven jou juist energie.
 • Je bent flexibel. Sommige Shell-stations zijn 24 uur per dag geopend. Wisselende diensten zijn voor jou geen probleem.
 • Je bent zelfstandig. Zeker op kleinere Shell-stations moet je zelfstandig kunnen werken. Soms ben je zelf verantwoordelijk voor het hele station.
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Je zorgt dat het station schoon en opgeruimd is. Je voert procedures en richtlijnen zo uit dat het Shell-station een veilige en prettige plaats is - zowel voor je collega’s als onze gasten.