Jouw gastvrijheid is onmisbaar op onze stations! Het vriendelijk en proactief ontvangen van de gast en hem of haar vervolgens helpen aan de kassa is van groots belang. Daarbij is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat het station er netjes uitziet en help je met het inrichten, presenteren en bijhouden van de winkel. Werk jij liever alleen of met anderen samen? Maak je geen zorgen, afhankelijk van de grootte van het Shell-station zal je in teamverband of zelfstandig verantwoordelijk zijn voor een station!

Wil jij nog even een duidelijk overzicht van jouw toekomstige werkzaamheden en ben je benieuwd naar wat voor iemand wij zoeken? Kijk dan onderaan deze pagina.

Dieuwie, Gastvrouw

Bij Snelwegstation Hanenberg
Dieuwie at shell deli2go counter

Gastvrouw Dieuwie (23) vertelt over haar werkzaamheden bij een Shell-station in de buurt van Heesch.

“Ik werk op een vrij groot station aan de A59. We krijgen hele verschillende gasten: van motorclubs tot vertegenwoordigers in pak. Ik heb hiervoor ook wel in een bakkerij in het dorp gewerkt. Gek genoeg maken gasten hier vaker een praatje. Mensen komen echt even buurten. Heel gezellig is dat.

We zijn een hecht team. Ik heb hier echte vriendschappen opgebouwd. We doen ook leuke dingen samen, laatst nog hadden we een uitje naar zo’n Escape Room. Vaak organiseren we dat gewoon zelf.

Ik draai meestal ochtenddiensten. Eerst achter de kassa en daarna heb ik schoonmaakdienst. Ik kijk dan meteen naar de veiligheid: hangen de slangen goed, liggen de putten recht? Als het nodig is, werk ik ook weleens in de deli2go-bakkerij.

We hebben hele leuke gasten. In de ochtend komen hier veel bouwvakkers. Dat zijn echte ochtendmensen. Altijd vrolijk. Ik ga er meestal even bij staan. Natuurlijk heb ik ook weleens een moeilijk gesprek met een gast. Maar je leert hoe je daar mee kan omgaan. Deels door ervaring op te bouwen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en opleidingen aan de Shell Academy. Die zijn heel leerzaam en relevant voor de functie. Tijdens een gastvrijheidstraining leerde ik bijvoorbeeld over lichaamshoudingen. Ik kan nu sneller zien wanneer iemand geïrriteerd raakt en ik kan er beter op inspelen. Door een kopje koffie aan te bieden bijvoorbeeld. Het is leuk om net even iets extra’s voor een gast te doen. Dat gaat eigenlijk vanzelf.”

Wat ga je doen?

 • Je ontvangt onze gasten op een vriendelijke en proactieve wijze
 • Je zorgt voor een schoon en opgeruimd station - zowel binnen als buiten.
 • Je helpt met het inrichten, presenteren en onderhouden van de Shell Shop.
 • Je werkt volgens de voorgeschreven (veiligheids)procedures en richtlijnen.
 • Afhankelijk van de grootte van de locatie, werk je in teamverband of ben je zelfstandig verantwoordelijk voor een Shell-station.

Wie zoeken wij?

 • Werkervaring: ervaring in de horeca is een pré, maar niet een vereiste. 
 • Taal: Je spreekt vloeiend Nederlands. Engels is een pré aangezien je vaak werkt met internationale klanten. 
 • Gastvrijheid zit in je bloed. Je voelt aan wat onze gasten willen en wilt boven de verwachtingen uitstijgen. Je probeert dan ook elke klant met een glimlach de deur uit te laten lopen. 
 • Je bent stressbestendig. Dagelijks verwelkomen we duizenden gasten. Tijdens de spitsuren in de ochtend en middag kan de werkdruk oplopen. Ondanks de drukte, behoud jij het overzicht!
 • Je bent flexibel. Sommige Shell-stations zijn 24 uur per dag geopend. Wisselende diensten zijn voor jou geen probleem.
 • Je bent zelfstandig. Zeker op kleinere Shell-stations moet je individueel kunnen werken. Dit betekent dat je soms verantwoordelijk bent voor het hele station. 
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Je zorgt dat het station veilig en opgeruimd is. Je voert procedures en richtlijnen zo uit dat het Shell-station een prettige plaats is - zowel voor je collega’s als onze gasten.

Werken op Shell stations

Neem een kijkje op een van onze Shell stations en ervaar welke mogelijkheden er zijn! 

Heb jij het in je?

Ben jij gastvrij, flexibel en stressbestendig? Zie jij in een oogopslag wie wel wat hulp kan gebruiken? Heb jij het in je om op een Shell-station te werken? Doe de test!