Kijk mee naar een retailer aan het woord over het ontwikkelingstraject bij Shell-stations.

Vanaf jouw eerste werkdag op het Shell-station begint jouw opleidingstraject. Tijdens de introductie krijg je bijvoorbeeld onlinecursussen en instructievideo’s. Ook leer je veel door te doen. Natuurlijk word je daarbij begeleid door jouw collega’s op het station.

Het opleidingstraject kan per Shell-station verschillen. Het vergroten van vakinhoudelijke kennis en het verbeteren van gastvrijheid staat bij alle stations centraal.

LEREN IN DE PRAKTIJK

Naast cursussen en opleidingen leer je natuurlijk veel op de werkvloer, tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden. Leren in de praktijk, relevanter wordt het niet.

Als nieuwe medewerker ontvang je een uitgebreid introductieprogramma. Ook krijg je duidelijke werkinstructies om jouw werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Natuurlijk doe je dat niet alleen. Je krijgt goede begeleiding zodat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen.

Shell hospitality training academy

SHELL ACADEMY

Wanneer je bij een Shell-station werkt, volg je cursussen en opleidingen bijvoorbeeld via de Shell Academy. Deze academie is ontwikkeld in samenwerking met NCOI, het grootste opleidingsinstituut van Nederland. Shell Academy biedt cursussen en opleidingen met name gericht op vakinhoudelijke verdieping en continue verbetering van gastvrijheid.

De opleidingen sluiten goed aan bij de dagelijkse praktijk. Sommige cursussen, waaronder de gastvrijheidstraining, volg je klassikaal op verschillende locaties in Nederland. Andere opleidingen volg je online in jouw eigen tempo. Bijna alle trainingen worden afgesloten met een praktijkopdracht op het eigen servicestation.

Opleiding

De Shell Academy biedt twee soorten opleidingen. Sommigen zijn gericht op het vergroten van professionele kennis, BHV-training en specifieke producttrainingen bijvoorbeeld. Andere opleidingen, zoals onze gastvrijheidstraining of een cursus communicatie, zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling. Coaching en teambuilding vinden wij ook belangrijk.

De opleidingen zijn te volgen op vier niveaus. Op het eerste niveau ontwikkel je een brede basiskennis, met name voor praktijkgerichte taken op het tankstation. Het tweede niveau is speciaal ontwikkeld voor de meer ervaren medewerkers. Opleidingen op dit niveau zijn vaker gericht op verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Niveau drie biedt specialistische opleidingen, bijvoorbeeld over coaching. Niveau vier is speciaal bedoeld voor stationsmanagers en degenen die dat willen worden.

Het opleidingstraject aan de Shell Academy levert zeer gastvrije medewerkers. Tegelijkertijd leer jij jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen.