Heb jij een ware ondernemersgeest en altijd gedroomd van het runnen van een eigen onderneming? Als retailer geef je leiding aan een aantal stations. Deze zijn gebundeld in een zogenoemd cluster. Gemiddeld telt een cluster 30 tot 40 medewerkers. De medewerkers van de Shell-stations in jouw cluster zijn in dienst van jouw onderneming. Bovendien, hoewel elk Shell-station een stationsmanager heeft, behoort de eindverantwoordelijkheid toe aan de retailer. Je heb dus een leidinggevende en coachende rol en je zorgt dat medewerkers het beste uit zichzelf halen. Tenslotte ben jij eindverantwoordelijk voor de financiële resultaten, klanttevredenheid en veiligheid van het cluster.

Meer informatie hebben over de mogelijke toekomstige werkzaamheden en het profiel van een retailer? Dan kun je onderaan deze pagina meer informatie vinden.

Esmee, Retailer

In Zuid-Holland
Esmee welcomes guest at shell station

Esmee (41) begon als gastvrouw op een Shell-station. Tegenwoordig is ze als retailer verantwoordelijk voor vijf tankstations in Zuid-Holland. Ze vertelt over ondernemerschap en gastvrijheid.

“Ik begon in 1993 als gastvrouw op een Shell-tankstation in de buurt. Het was een hele leuke baan. Toch merkte ik al snel dat ik meer wilde. Ik vond dat dingen beter konden en kreeg de ruimte mijn mening te geven. Al snel kreeg ik een baan aangeboden als assistent-manager en daarna als stationsmanager. Leuke banen met steeds meer verantwoordelijkheid. Ik heb me echt kunnen ontwikkelen. Toen een vacature als retailer vrijkwam, besloot ik te solliciteren. Een spannende tijd was het. Ik kreeg de baan en ben nu eindverantwoordelijk voor vijf tankstations in Zuid-Holland.

Mijn werkzaamheden zijn heel verschillend. Alle aspecten van ondernemerschap komen aan bod. Ik geef leiding aan de stationsmanagers en ben verantwoordelijk voor inkoop, personeelszaken, financiën en veiligheid. Het is ontzettend leuk werk. Het leukste aan mijn baan is mensen coachen en motiveren. Ik probeer ook altijd een goede werksfeer te creëren. Dat is fijn voor de medewerkers én voor de gasten. Want als je plezier hebt in je werk, straal je dat uit.

Mijn belangrijkste taak is ervoor zorgen dat gasten zich welkom voelen op het tankstation. Dat ze met een glimlach weer naar huis gaan. Gastvrijheid zit vooral in de kleine dingen. Even meelopen om een tankdop los te maken, een vaste gast complimenteren met de nieuwe auto, of iemand met autopech een kopje koffie aanbieden. Zo zorgen we ervoor dat mensen met een goed gevoel weer de auto instappen.”

Wat ga je doen?

  • Als retailer geef je leiding aan een aantal stations. Deze zijn gebundeld in een zogenoemd cluster. Gemiddeld telt een cluster 30 tot 40 medewerkers. De medewerkers in jouw cluster zijn in dienst van jouw onderneming.
  • Hoewel elk Shell-station een eigen stationsmanager heeft, ben je uiteraard verantwoordelijk voor de werknemerstevredenheid in jouw cluster. Je hebt een leidinggevende en coachende rol. Je zorgt dat medewerkers het beste uit zichzelf halen.
  • Je bent eindverantwoordelijk voor de resultaten van jouw stations. Je bent onder andere verantwoordelijk voor de financiële resultaten, klanttevredenheid en veiligheid.

Wie zoeken wij?

  • Ondernemerschap zit in je bloed. Je ziet snel waar nieuwe kansen liggen. Je durft beslissingen te nemen en actie te ondernemen wanneer nodig. Je kunt ‘lezen en schrijven’ met financiële kengetallen en je hebt het vermogen om snel door de cijfers heen te kijken.
  • Je bent bovendien oprecht geïnteresseerd in onze gasten en bent regelmatig op de stations te vinden. Je bent een rolmodel voor je medewerkers in de omgang met onze gasten. Ook jij vindt het een sport om onze gasten blijer de deur uit te laten gaan dan ze kwamen.
  • Het coachen en motiveren van zowel de stationsmanagers als gastvrouwen/gastheren gaat je van nature goed af. Alleen met een hecht en enthousiast team kun je succesvol ondernemen.
  • Op een Shell-station staat veiligheid voorop. Jij bent verantwoordelijk voor een veilige en schone werkomgeving op alle stations in jouw cluster. Veilig werken met als doel: nul ongelukken.

Een uitgebreide omschrijving van de samenwerking, de criteria en het selectieproces kun je vinden op de vacaturepagina.

Werken op Shell stations

Neem een kijkje op een van onze Shell stations en ervaar welke mogelijkheden er zijn! 

Heb jij het in je?

Ben jij gastvrij, flexibel en stressbestendig? Zie jij in een oogopslag wie wel wat hulp kan gebruiken? Heb jij het in je om op een Shell-station te werken? Doe de test!